Moet ik kiezen?

Sinds lange tijd, JAREN, voel ik dat ik teveel doe. Ik doe zoveel verschillende dingen. Ik werk superhard. Ren me een slag in de rondte. Hoe vaak heb ik dat al besproken in mijn intervisie groep? Ik hoor het René zeggen:

“Er komt een moment dat je moet kiezen.

René

Het lukt me op zich best, dat vele werken. Mede dankzij mijn officemanager Ingrid. Die zorgt dat er overzicht blijft. En dat ik dingen kan delegeren. Maar ik wil het anders. Ik voel dat mijn huidige leven, mijn huidige manier van werken me niet meer dient. Er zitten te veel energielekken. Ik wil meer tijd voor dingen waar ik blij van word. Waar ik van ga stralen. Mijn vrijheid is zoiets. Dat is voor mij heel belangrijk. Daarom ben ik in 2018 ZZP’er geworden. Ik wil zelf bepalen wat voor werk ik doe. Hoelang ik ergens blijf. Ik wil reizen. Mensen ontmoeten. Nieuwe ervaringen.

Toen kwam er een telefoontje uit Peru.

Wil je komen? Dan kun je daarna samen met onze dochter terugreizen naar Nederland. Hun dochter is 17 en had besloten om in Nederland te gaan studeren. En ik dacht: ik heb vijf weken vrij en geen plan. Dus why not? Ik kocht een ticket en drie weken later zat ik in het vliegtuig naar Lima.

Wat een ervaring was het!

Ik heb zoveel meegemaakt. Eerst in Noord-Peru. Gevaarlijke steden waar je ’s avonds beter niet alleen over straat gaat. Een bus die ermee stopt midden in de snikhete woestijn. Waar 20 minuten later een man op een bakfiets met ijsjes voor ons neus stond. En zo stond ik midden in de panamerikaanse woestijn samen met 40 andere Peruanen waterijs te eten. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en geleerd over het leven in Lima. En ik gaf mezelf een andere naam als mensen aan wie ik mijn naam niet wilde zeggen daar om vroegen. Zo werd ik Teresa.

Door naar Cusco. Naar mijn gastgezin dat inmiddels uitgebreid was met hond Blondie. Een van de mooie herinneringen was het concert in de kathedraal op de Plaza de Armas waar een neef optrad met het symfonieorkest. Ik bedacht me dat ik normaal gesproken niet zou weten dat er een concert zou zijn én dat ik er waarschijnlijk niet alleen naartoe had gegaan omdat het om acht uur ’s avonds is en je dan beter niet alleen op straat kunt rondhangen. Maar door mijn contacten met de bevolking kon dat nu dus wel. En wat genoot ik! Toen ging ik nog naar Calca waar ik ging weven bij Apulaya Andesmanta. En weer leerde ik zoveel over de cultuur doordat ik mezelf onder de mensen begaf. Voor mij geen 4 sterren hotel waar je alleen toeristen ontmoet. Ik wil onder de locals. Inmiddels woont Gabi in Den Haag en probeer ik een beetje te zorgen dat ze zich kan wortelen in haar nieuwe land.

“Jij hebt de mogelijkheid om plotseling een reis te maken.

Nanette

Toen ik terugkwam uit Peru voelde ik dat er meer ruimte mag komen. Ruimte in mijn agenda, ruimte in mijn leven. Ik deed mee aan een training over veerkracht. Een zondag op een boot op het IJsselmeer. En daar besloot ik om te stoppen met mijn werk als docent voor de GRZ-module. Niet omdat het niet leuk meer is. Maar omdat kiezen ruimte geeft voor iets anders. Ruimte om te voelen. Alleen al het besluit gaf me de energie om ook ruimte in mijn huis te maken. In anderhalve week vulde ik twee containers met spullen die mij niet meer dienen. En wat geeft dat een rust. Er komt ruimte om te doen waar ik naar verlang. De droom die ik al heb sinds ik tien jaar ben. Drie maanden werken, drie maanden reizen.

“Wat ben je avontuurlijk. Ik zou dat moeilijk vinden om in mijn eentje naar Zuid-Amerika te gaan.

Marijke

Ik begrijp dat er mensen zijn die denken dat het mij komt aanwaaien. Of dat ze denken dat hun situatie heel anders is en dat zij het daarom niet kunnen. Hun dromen of verlangens waarmaken. Feit is dat waar ik nu ben niet van de ene op de andere dag is ontstaan. Ik heb keuzes gemaakt om te komen waar ik nu ben. En zoals je inmiddels misschien begrijpt is kiezen ook voor mij niet makkelijk. Ik vind namelijk alles leuk. En ik denk dat ik alles moet kunnen.

Veranderingen komen niet vanzelf. Het is een proces.

Misschien herken jij jezelf in mijn verhaal en verlang je ook naar meer ruimte. En weet je niet hoe je dat kunt bereiken. Of voel je dat het anders moet maar je hebt nog geen beeld wat je dan precies anders wilt. Laat mij je helpen door met je te verkennen wat je situatie is en waar voor jou de mogelijkheden zitten. Wil je weten hoe ik je zou kunnen helpen? Hier kun je een gratis inspiratie aanvragen.

Wat is jouw verlangen?

Ja ik wil met meer plezier en ontspanning werken!

Vul hieronder je naam en mailadres in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

E-mail: monique@mo-factor.nl

Heems Weer 63
1151 EX Broek in Waterland

De Mo-Factor

KvK: 70407487
BTW nummer: NL002105368B32

Algemene voorwaarden

© 2020 - 2024 De Mo-Factor

Volg mij op