I am calm

Hans_Rode

Ik ga achter mijn computer zitten om in te loggen. Maar elke keer dat ik inlog moet ik wachten. Wat is dat systeem toch traag! Ik kijk op mijn horloge en meet de tijd op. Weer een minuut van mijn kostbare tijd!

Potverdrie, ik heb het al zo druk. Moet ik ook nog elke keer dat ik inlog een minuut wachten. En als het nou alleen maar één keer per dag was. Maar nee. Ik zit nu op mijn kamer. Maar straks moet ik met mijn tablet de afdeling op. En elke keer als ik bij een patiënt ben moet ik opnieuw inloggen. 

Wist je dat ik het laatst geteld heb? Ik moet op een dag minimaal 15 keer per dag inloggen. En elke keer kost het me een minuut! Vijftien minuten per dag. Dat is net zoveel als een heel consult. In die tijd zou ik een extra patiënt kunnen zien!

Vijftien verspilde minuten. En dat elke dag weer!

Dat ze toch niets aan dat computersysteem doen. Het internet is hier zo traag. En ik heb al zo vaak aangegeven dat dit dossier helemaal niet prettig werkt. Je moet wel 8 x klikken voor je bent in het scherm waar je moet zijn. Hadden ze maar naar mij geluisterd. Nu moesten we persé over naar een goedkoper systeem. En zie, het wordt alleen maar slechter. Er wordt ook helemaal niet naar ons geluisterd. Die managers kijken alleen maar naar geld. Maar mijn tijd is ook geld!!!

Is dit herkenbaar voor jou? 

Voor mij in elk geval wel. We hebben allemaal de neiging om te focussen op wat niet lekker gaat. En daar breed aandacht aan te besteden. Maar, alles wat je aandacht geeft groeit. Ik denk dat we deze uitspraak allemaal in ons leven wel meekrijgen. Door te focussen op irritatie krijg je meer irritatie. Law of attraction in werking.

Wat als het anders kon?

Als je zou kunnen focussen op rustpuntjes? Elke wachttijd bij je computer is een momentje om even helemaal niets te hoeven. Niets te denken. Niets te moeten. Rust. Alleen zitten.

Wat zou er gebeuren als je elke keer als je moet inloggen een één-minuut-meditatie zou opstarten? “soften your face” “soften your neck” “adem in, adem uit” 

Als je die ene minuut zou denken “ik hoef helemaal niets”

In dit kleine stukje tijd mag ik mezelf toestaan om even niets te doen. Alleen maar zijn en wachten tot de digitale wereld me weer toelaat in de ratrace. Een moment van stilte voor de storm.

Hoe zou het zijn als je dit 15 x per dag zou doen?

15 x een rustmoment?

15 x een korte meditatie.

“Fully let go”

Adem in “ik ben kalm”

Adem uit “ik heb rust”

Probeer het eens met deze korte meditatie.

Waar heb jij de afgelopen minuut aan gedacht?

Wil je meer tips om met rust en aandacht je werk te kunnen doen?

Open dan mijn gratis eboek. Boordevol tips die je direct kunt toepassen.

Je vindt het hier JA Monique doe mij dat eboek!

Ja ik wil met meer plezier en ontspanning werken!

Vul hieronder je naam en mailadres in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

E-mail: monique@mo-factor.nl

Heems Weer 63
1151 EX Broek in Waterland

De Mo-Factor

KvK: 70407487
BTW nummer: NL002105368B32

Algemene voorwaarden

© 2020 - 2024 De Mo-Factor

Volg mij op