Lachniet_monique-0036

Webinar ambulante GRZ

21 november 19 uur

29 november 13 uur

“In ons MDO bespreken we voor ontslag altijd of er nog ambulante revalidatie nodig is. Maar er zijn eigenlijk meestal geen doelen. Zeker niet voor twee behandelaren. Wij sturen ze dan door naar de 1e lijn. Is het wel echt nodig om ambulant te revalideren?

“Bij ons gaan de revalidanten al naar huis gaan zodra dat kan. Ik zou niet weten hoe dat eerder zou kunnen. Patiënten en familie verwachten ook dat ze eerst helemaal de oude zijn voordat ze weer naar huis willen.

Hoe zit het met de behandeluren? We moeten toch juist zuinig omgaan met de behandelinzet? De zorgverzekeraar controleert of wij niet te veel behandeling inzetten. We ontslaan al vroeg in de bakjes zodat we relatief meer behandeling kunnen inzetten. Als je ambulant gaat behandelen, ga je dan niet juist nog meer gekort worden?

Hoe moet het met de formatie? Als we veel meer behandeling gaan inzetten in de thuissituatie, moeten we dan meer fysiotherapeuten en ergotherapeuten aannemen? Verdient zich dat wel terug?

Wij bieden zelden een ambulant pad aan. Willen de patiënten dat eigenlijk wel? Ze komen meestal zelf al met een naam van hun eigen fysiotherapeut waar ze naartoe willen.

Wij doen alleen ambulante GRZ voor CVA-patiënten. Zij kunnen dan 2 therapieën op één dag krijgen. Andere revalidanten hebben dat meestal niet nodig.

Hoe zit het met het vervoer? Voor de meeste mensen is het een grote hobbel om voor de therapie naar de locatie te komen. Dan gaan ze liever naar de fysiotherapeut op de hoek.

Dit zijn zomaar wat vragen die ik krijg over de ambulante GRZ. Daarover gaat het in het webinar ambulante GRZ. En meer! We nemen door hoe het precies zit met de regelgeving. En hoe het mogelijk is dat sommige organisaties ambulante trajecten weten te behalen in 70-80% van de revalidatietrajecten.

Zorgverzekeraars promoten ambulante revalidatie. Het staat in de contracten die GRZ-afdelingen sluiten met verzekeraars. We moeten meer ambulant, meer thuis behandelen. Ambulant revalideren past goed bij de maatschappelijke ontwikkelingen. Door de toename van het aantal thuiswonende kwetsbare ouderen zal er in de komende jaren meer vraag zijn naar revalidatiezorg thuis. Ambulante GRZ is bij de overgang van AWBZ naar ZVW ontwikkeld om te zorgen dat er meer thuis gerevalideerd wordt. Die ontwikkeling is nodig vanwege de toekomstscenario's. Door de vergrijzing bestaat de verwachting dat er een toename zal zijn van het aantal ouderen dat een revalidatievraag heeft en de beraming is dat dit met klinische GRZ-bedden niet op te lossen is. Er moet een verschuiving plaatsvinden zodat mensen in hun eigen omgeving gaan herstellen. Ambulante GRZ is geen extraatje dat we achter het reguliere traject aanplakken. Het is noodzakelijk dat mensen naar huis gaan zodra dat maar enigszins mogelijk is. En om dat te bereiken zijn er aanpassingen nodig in hoe de revalidatie in de kliniek wordt gedaan. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij een succesvol ambulant traject dat écht een toevoeging is aan je reguliere traject? Schrijf je dan nu in voor het webinar!

Contact

E-mail: monique@mo-factor.nl

Heems Weer 63
1151 EX Broek in Waterland

De Mo-Factor

KvK: 70407487
BTW nummer: NL002105368B32

Algemene voorwaarden

© 2020 - 2024 De Mo-Factor

Volg mij op