Lef kweek je door het gewoon te gaan doen!

zakelijk portretshoot in Rotterdam

Herken jij dit?
Je wilt heel graag een goede arts zijn. Niet alleen omdat je vindt dat jouw patiënten de beste zorg verdienen. Of omdat je geen tuchtzaak aan je broek wilt. Nee, gewoon omdat je zelf heel goed wilt zijn in wat je doet.

Als je erbij stilstaat dat je elk moment een tuchtzaak kunt krijgen dan werkt dat verlammend. Je gaat krampachtig je werk doen. Steeds perfectionistischer handelen. Je piekert of je het wel goed doet. Of je niets vergeet. Of de verpleging wel goed oplet en je op tijd belt.

Je vergelijkt jezelf met een perfect plaatje waar je nooit aan kunt voldoen. En dat is frustrerend. Dat ga je toch nooit bereiken. En dat maakt dat je misschien al helemaal niet meer probeert om de dingen goed te doen. Of niet begint aan een studie, een boek of een training. Het gaat je toch niet lukken!

Wanneer je het ziet als een reis dan kun je trots zijn op elke stap die je zet. Van elke dag dat je het een beetje beter hebt gedaan dan gisteren. Je kunt genieten van ieder klein brokje extra kennis dat je hebt opgedaan en dat je kunt toepassen in je werk, bij je volgende patiënt.

Wanneer je bij je ontwikkeling kiest voor één bepaald onderwerp dan ga je sneller vooruit dan wanneer je van alles een beetje wit leren. Om jezelf te belonen en eerder resultaten te zien is het verstandig om te focussen. Ik raad mijn studenten altijd aan om één ziektebeeld te kiezen dat heel vaak voorkomt op jouw afdeling. Dat kan bijvoorbeeld hartfalen zijn, COPD revalidatie of het diagnosticeren van een cognitieve stoornis. Als je iets leert over een onderwerp dat veel voorkomt dan heb je daar in het dagelijks leven veel meer plezier van dan wanneer je alles weet van een witte raaf die je misschien één keer in je carrière zult tegenkomen.

In 2011 las ik het boek the little red book of selling van Jeffrey Gitomer. Het was de start van mijn ondernemersreis. Na dat boek kwam het ene na het andere. En ik werd steeds meer geboeid in hoe succesvolle mensen hun resultaten behalen. Dat heeft er uiteindelijk in 2017 toe geleid dat ik mijn baan als specialist ouderengeneeskunde heb opgezegd en de opleiding tot professional organizer heb gedaan.

En nu, bijna 5 jaar later heb ik een coachingspraktijk voor artsen die in de ouderengeneeskunde werken en die een te hoge werkdruk ervaren. Alles moet altijd sneller, er is veel ongepland werk dat je moet oplossen en je wordt geleefd.

Ik help je bij het vinden van rust en overzicht en zorg dat je met aandacht je werk kunt doen. Zodat je weer vertrouwen krijgt in jezelf en niet bang hoeft te zijn voor een tuchtzaak omdat je niet op tijd bij een zieke patiënt bent geweest.

Herken je dit en zou je ook graag hulp willen?

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan door een mailtje via deze link.

Ja ik wil met meer plezier en ontspanning werken!

Vul hieronder je naam en mailadres in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

E-mail: monique@mo-factor.nl

Heems Weer 63
1151 EX Broek in Waterland

De Mo-Factor

KvK: 70407487
BTW nummer: NL002105368B32

Algemene voorwaarden

© 2020 - 2024 De Mo-Factor

Volg mij op