Loop jij ook steeds harder dan goed voor je is?

 

​​​​​​​

Je werkt op de GRZ-afdeling als specialist ouderengeneeskunde.

Je werkt hartstikke hard. Het is druk op de afdeling. Mensen die je werk niet kennen, snappen er weinig van. Niet hoe leuk en waardevol het kan zijn, maar ook niet hoe druk je het ermee hebt. Elke dag minstens één of twee opnames, veel revalidanten die eigenlijk nog te ziek zijn om te revalideren en die je eerst stabiel moet zien te krijgen.

Al die belletjes met het ziekenhuis om informatie boven tafel te krijgen... je houdt van je werk maar zelfs dat gevoel gaat soms kopje onder in de drukte.

 

Nu krijg je van je leidinggevende te horen dat de afdeling verlies draait en dat er dingen moeten veranderen. De zorgverzekeraar heeft laten weten dat de patiënten te lang revalideren. Je leidinggevende verwacht van jou dat jij gaat zorgen dat de patiënten sneller naar huis gestuurd worden. Er wordt een projectgroep gestart en van jou wordt verwacht dat je hierin het voortouw neemt.

Herken je dit?

1 Naast je gewone werkzaamheden (visite, opnames, ontslagrecepten en familiegesprekken) moet je vandaag ook je MDO voorbereiden. Je bent veel aan het waarnemen. Vooral dat ongeplande extra werk nekt je. Je slaat je lunch bijna elke dag over. Op tijd naar huis gaan is een uitzondering. Je bent de hele dag bezig met de patiëntenzorg. Daar ga je niet op beknibbelen want je bent juist in de ouderengeneeskunde gegaan omdat je dacht dat je daar meer tijd voor de patiënten zou hebben. Maar alles moet steeds sneller. Er is te weinig tijd voor je patiënt en je hebt het zó druk dat je zelfs de patiëntenzorg afraffelt. Daar baal je van, waar doe je het dan nog voor?.

2 Het management zit te pushen. Er wordt verlies gedraaid en de bedden moeten vol. Je baas kan makkelijk zeggen dat het sneller moet. Maar jij moet het aan de patiënt en de familie verkopen. Alles is productie. Al dat gepraat over geld en dat je zakelijk moet denken. Daar ben je allergisch voor. Je wilt je werk leuk blijven vinden en dat gebeurt niet als je steeds over de financiën moet nadenken.

3 Het continue gevoel dat je het niet onder controle hebt geeft je stress. En die die collega SO die een tuchtzaak kreeg. Je merkt het doordat je doodmoe in de auto stapt. Je hebt hoofdpijn. En als je ’s avonds thuis bent dan laat het werk je niet los. Zit je ’s avonds tv te kijken en ineens bedenk je dat je iets vergeten bent. En dan ga je het toch even regelen en heb je weer geen vrije avond.

4 Je hebt het gevoel dat jij niet goed genoeg bent. Je krijgt elke keer te horen dat de formatie toch echt voldoende is. Het knaagt aan je. Want je weet heus wel dat je als specialist ouderengeneeskunde een verantwoordelijkheid hebt binnen de organisatie. Je wilt wel meedenken, het lukt alleen niet!

 

​​​​​​​

Hoe zou het voor je zijn als:

Je op een ontspannen manier je patiëntenzorg kunt doen en de waarneming er fluitend bij doet?

Als er ruimte in je agenda is om mee te denken over verbeterprojecten en financiële zaken?

Als je tevreden patiënten hebt die je complimenten geven over je rust en aandacht?

Als je niet meer structureel hoeft over te werken?

Als je op je vrije dagen ook echt vrij zou zijn?

 

Het kan!

​​​​​​​

Door volgen van een programma waarin je in 8 individuele sessies je persoonlijke situatie onder de loep neemt. Daarnaast krijg je elke week een oefening met impact.

Aan het eind van dit programma

1. Lukt het je om op tijd naar huis te gaan. Je hebt scherp welke dingen veel tijd kosten en je weet hoe je daar rekening mee kunt houden zodat je niet steeds werk aan het verschuiven bent.

2. Kun je advies geven aan je manager hoe de inkomsten omhoog gaan terwijl je tegelijkertijd betere revalidatie geeft.

3. Je gaat met een gerust hart naar huis omdat je weet dat je de belangrijke dingen hebt gedaan waardoor je thuis ook echt vrij kunt zijn.

4. Je kunt weer meedenken over dingen die je zelf graag zou willen verbeteren. Eindelijk is er tijd voor dat idee waar je al zo lang mee rondloopt!

Monique is betrokken, steunend en empathisch, scherp en nodigt uit om eerlijk te zijn tegenover jezelf.”

 

------

De investering voor het programma is 1297,-- euro.

Het is mogelijk om in termijnen te voldoen. Dan is de investering drie keer 489,-- euro.

 

Wat zeggen mijn klanten:

Ik voelde me vermoeid en gespannen worden door het werk en voelde me onmachtig om er iets aan te veranderen. Ik ben me bewust geworden wat ik echt belangrijk vind in mijn werk, en daarvoor durven te gaan staan."

 

Ik ben perfectionistisch en was iedereen aan het ”pleasen” en ik liep er tegenaan dat ik nooit op tijd klaar was en thuis nog geregeld met werk bezig was. Hier moest verandering in komen om er niet aan onderdoor te gaan. Het blijft een leerproces, ik ben er nog niet maar ben op de goede weg!”

 

Op mijn werk was er geen tijd, mogelijkheid en expertise om te leren hoe ik mijn werk binnen de benodigde tijd kan afkrijgen. Ik zou teveel tijd nodig hebben voor de werkzaamheden waar ik voor werd betaald. Door de training laat ik me minder gek maken door de “waan van de dag”. En heb ik meer plezier in mijn werk.

 

Ik ben deze week om 17 uur naar huis gegaan. En dat al na 1 gesprek!

 

Ik zocht naar een praktische coaching, waarbij ik weer terug kon naar mijn basis, en waar ik hoopte inzicht te krijgen naar mijn onbevredigende dag invulling. Ik heb inzicht gekregen in mijn persoonlijke prioriteit, waardoor ik merk dat ik meer productief kan werken, met vooral meer plezier in mijn werkdag.

 

 

-----

Veel gestelde vragen:

1 Wordt het vergoed door mijn werkgever?

Er is in veel gevallen apart budget voor coaching gericht op het verminderen van werkdruk. Als we besluiten samen te gaan werken help ik je met de communicatie naar je werkgever hierover.

2 Krijg ik accreditatiepunten?

Nee.

3 Zou mijn leidinggevende niet moeten zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden in plaats van dat ik op cursus moet om te leren om mijn werk te organiseren?

Heb je er wel eens aan gedacht hoe je situatie zal worden als je er niets aan doet? Als je jaar in, jaar uit zo door moet? Met dit stressniveau, de dreiging van een klacht en het toenemende gevoel van tekort schieten? Het werk in het verpleeghuis is hectisch. Hoe je daarmee omgaat is geen onderdeel van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Het is wel een basisvaardigheid om je werk met plezier te kunnen blijven doen.

Ik heb Monique ervaren als een zeer respectvolle, rust brengende en positieve coach. Wat ik waardeerde is dat Monique ruimte geeft voor zelfonderzoek en eigen ontdekkingen, maar vooral ook dat zij nav de door mij ingebrachte zaken gerichte en adequate adviezen heeft gegeven hoe ik mijn a priori gestelde doelen goed kan bereiken.”

 

-----