Wat doet een organizer eigenlijk?

De beroepsvereniging van professional organizers (NBPO) bestaat dit jaar 20 jaar. Toch is het een relatief onbekende hulpverlener. Kunt u niet vinden wat u zou willen weten? Neem dan contact op. Alle vragen zijn welkom! Daarmee helpt u andere mensen om gemakkelijker de juiste hulp te vinden.

Monique Lachniet is aangesloten bij de NBPO.

Hoe kan ik meedoen aan Moeiteloos Opruimen?

Het Moeiteloos Opruimen Programma kun je aanvragen door een mail te sturen naar:

monique@mo-factor.nl  

 

 

Wat is een organizing sessie?

Een organizing sessie is bedoeld om orde te scheppen in een situatie waarin u zelf niet verder komt. Het kan gaan om het opruimen van een kast, een kamer of een bureau. Thuis of op het werk. Ook het opschonen van de mail kan onderdeel zijn van een organizing sessie. Indien u achterstanden heeft in uw administratie, stapels artikelen en tijdschriften heeft die moeten worden uitgezocht. Door met een professional organizer op te ruimen bent u sneller klaar en u krijgt tips & trics zodat u zelf verder kunt op de ingeslagen weg.

Waarom hulp van een organizer?

U vraagt om hulp van een organizer omdat de klus te groot is, u weet niet waar te beginnen, u bent aan het uitstellen. Een professional organizer heeft geen band met uw spullen waardoor zij minder snel afgeleid zal worden door herinneringen of associaties. Zij kijkt welke systemen u tot nu toe zelf heeft toegepast en zoekt samen met u naar oplossingen die in de toekomst ervoor zorgen dat u gemakkelijker uw spullen kunt opbergen en terugvinden. Waardoor u tijd en energie bespaart.

Ik ben overbelast. Ik kan niet lang achter elkaar bezig zijn.

Voor mensen die snel vermoeid zijn, weinig tijd hebben of zich moeilijk kunnen concentreren kan een organizer een groot verschil maken. Juist voor hen is het belangrijk om zo min mogelijk energie te verliezen in het huishouden of opruimen. Tijdens een kennismaking bespreken wat voor u wel mogelijk is. Indien nodig werken we in korte sessies en met pauzes.  

Ik kan geen rust vinden en ben alleen maar aan het rennen.

Een professional organizer kan overzicht aanbrengen in uw taken en zorgt op die manier voor minder chaos in het hoofd. Ik ondersteun u bij het bepalen van welke dingen u beter snel kunt afhandelen en wat u kunt uitstellen of liever nog schrappen. Ik geef praktische hulp bij het organiseren van uw taken en uw tijd inclusief het wegwerken van achterstanden of chaotische plekken. U zult daarna bewuster kiezen waar u tijd aan besteedt en hoe u dat doet.

Ik wil niets weggooien.

Het beeld dat organizers weggooiers zijn klopt niet.  Door stil te staan bij de waarde van uw spullen wordt duidelijk wat uw bezit voor u betekent. Maar ook wat ruimte voor u kan doen. Dat helpt u verder in het organiseren van uw spullen. Het gaat altijd over het maken van keuzes en slim gebruiken van oplossingen.

Hoe kies ik een organizer?

U bent op mijn website terecht gekomen. Daar is vast een reden voor. Als de informatie die u hier leest u aanspreekt dan zal het in de werkelijkheid ook wel goedkomen. Want alles op deze site is door mijzelf geschreven. En als het in het echt niet klikt dan merkt u dat heus wel aan de telefoon of tijdens de kennismaking. Dus bel maar gewoon. Of stuur een berichtje.