Waarom een weggever?

Gewoon omdat ik het leerzaam vind om op een andere manier met mijn vak bezig te zijn.

En omdat ik het jou graag makkelijk wil maken. Er is tegenwoordig zoveel informatie te vinden. Daardoor is het soms moeilijk om te bepalen wat relevant is. Op deze pagina staat een selectie van informatie die voor GRZ behandelaren interessant is. Want waarom zouden we allemaal het wiel uitvinden? Hiernaast vind je een overzicht van mijn downloadbare lesmateriaal. Neem vooral een kijkje en doe er je voordeel mee!

Kan ik de zomerwebinars terugkijken?

Ja dat kan!

Klik op onderstaande link als je het webinar terug wilt kijken:

Webinar 1 op 9 juli: tips om de leiding over je leven te nemen.

Webinar 2 op 16 juli: geloven dat het kan

Webinar 3 op 23 juli: meer bereiken door minder te doen 

Waar vind ik de informatie over angst en depressie bij COPD?

De Mo-Factor heeft twee interessante video's gemaakt over psychische klachten bij COPD. In de eerste video wordt uitgelegd welke psychische problemen we bij COPD veel zien en waarom het belangrijk is om daar aandacht voor te hebben. De video is gratis. Klik op deze les om de video te bekijken.

Waar vind ik de informatie over zuurstof bij COPD?

Waar vind ik informatie over de triage in de GRZ?

De GRZ definitie en het triage document van Verenso moeten ons ondersteunen in het nemen van beslissingen. In de praktijk merk ik dat de GRZ definitie en het triage document van Verenso veel ruimte voor interpretatie open laten. De Mo-Factor heeft een hulpmiddel gemaakt om gestructureerd en gemakkelijk inzichtelijk te krijgen of de patiënt in aanmerking komt voor GRZ of ELV. Dit hulpmiddel laat in het onderwijs voor AIOS hele mooie resultaten zien. Je kunt het formulier hier gratis downloaden.

Waar vind ik het e-boek over COPD revalidatie?

COPD revalidatie lijkt in veel aspecten niet op de andere doelgroepen die we zien op de GRZ. Dat komt doordat bij deze categorie revalidanten de belangrijkste revalidatievraag niet op het niveau van zelfzorg en mobiliteit ligt. Een patiënt die net in het ziekenhuis opgenomen is geweest voor een exacerbatie COPD heeft een andere behoefte en daardoor ook een andere aanpak nodig. In dit e-boek lees je daarover meer.

Door de COPD revalidant anders te benaderen ontstaat er een revalidatieklimaat waarin ruimte komt voor de zaken die voor deze groep patiënten belangrijk is. 

Wil jij weten hoe?

Download dan snel dit boek en kom in 5 stappen naar een goed afgestemd revalidatieplan.

Waar vind ik de informatie over de e-course GERIATRISCHE REVALIDATIE BIJ COPD

Deze training, geaccrediteerd door de NAPA = vereniging Physician Assistant, én door specialisten ouderengeneeskunde met 16 punten, is bedoeld voor ambitieuze medisch behandelaren in de GRZ. Behandelaren die zich willen bekwamen in hun vak. Mensen zoals jij! 

OM JE PATIËNTEN BETER TE KUNNEN HELPEN, BEHANDELEN, LATEN REVALIDEREN. 

De training zit vol met praktijkvoorbeelden, kennis vanuit richtlijnen en expert-informatie. Klik hier om naar de informatiepagina te gaan. 

Waar vind ik het e-boek over de exacerbatie anamnese?

We weten van COPD patiënten dat ze heel vaak pijnklachten hebben en veel last hebben van vermoeidheid. En ook het vertraagde functioneren komt me bekend voor. Nu ik zelf in Peru heb ervaren hoe sluipend het zuurstofgebrek zich openbaart en dat je het gek genoeg niet merkt aan je ademhaling, ben ik me er nog meer van bewust hoe belangrijk de exacerbatie anamnese is.

In de COPD training besteed ik in de module exacerbatie management aandacht aan de exacerbatie anamnese. De casuïstiek laat zien dat een exacerbatie zich vaak niet met dyspnoe aankondigt. Wil je meer weten? Download dan het gratis e-boek over de exacerbatie anamnese.

Hoe kan ik meedoen aan Moeiteloos Opruimen?

Het Moeiteloos Opruimen Programma kun je aanvragen door een mail te sturen naar:

monique@mo-factor.nl