Ik ben in 1995 begonnen als basisarts in het verpleeghuis. Eigenlijk is mijn passie voor ouderenzorg al eerder gewekt. Toen ik geneeskunde studeerde, werkte ik als een bijbaan in een verzorgingshuis. In die tijd kon je nog als medisch student verantwoordelijk werk doen in de zorg. Ik mocht zelfs oudste dienst draaien in de avond! Wat mij toen geraakt heeft is dat oudere mensen het erg fijn vinden als je de tijd neemt om een praatje met ze te maken. Ze vertellen graag over hun leven. En ze kunnen ons heel wat wijze lessen leren!

In 1995 begon ik als basisarts in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Ik had het geluk dat ik daar de ruimte kreeg om veel aan zelfstudie te doen. In een half jaar heb ik alle jaargangen van het tijdschrift voor verpleeghuisgeneeskunde gelezen en zo bouwde ik mijn eigen visie op het vak. In 1996 kwam ik in mijn opleidingshuis op de revalidatie terecht en dat vond ik zo leuk dat ik er nooit meer vanaf ben gegaan.

Ik heb altijd in veel verschillende verpleeghuizen gewerkt. Dat komt omdat ik graag ergens werk waar de dingen niet goed lopen. Daar kan ik helpen, zorgen dat het werk gemakkelijker gaat verlopen. Als de zaken op orde zijn, dan ga ik weer verder. Doordat ik op zoveel plekken gewerkt heb, heb ik vergelijkingsmateriaal. Ik weet wat er speelt en ik weet dat wat jij ervaart niet ligt aan jou of aan jouw werkplek.

In 2018 ben ik begonnen als stafdocent bij het LUMC waar ik verantwoordelijk ben voor de module GRZ bij de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Ik ben gestart mijn eigen onderneming De Mo-Factor waarin ik mensen train hoe ze beter tot hun recht komen in hun werk in de zorg.

In 2016 heb ik een grote verandering in mijn leven doorgevoerd. Ik ben gescheiden, ik ben verhuisd naar een klein dorpje en ik heb mijn loondienstbaan opgezegd. Ik vond dat het tijd werd voor mijn eigen dromen. En het is me gelukt! Vorig jaar ben ik in mijn eentje drie maanden naar Peru geweest waar ik vrijwilligerswerk gedaan heb voor de Andesbevolking. Dat was voor mij echt een droom die uitkwam!

Welke dromen heb jij?

Ik ben heel benieuwd wat jij zou willen waar je nu niet aan toekomt.

Laat je het me weten op monique@mo-factor.nl ?

 

Wat anderen over mij zeggen:

Voor mij ben je echt de juiste persoon op het juiste moment, ook gezien je ervaring met het opleiden van een PA in de GRZ.

De kaderartsvisite maakt voor mij hét verschil.. Het zorgt voor overzicht en diepgang. Annette

Waar ik enkel problemen zie, zie jij altijd weer oplossingen. " Annemie

Ik zie nu echt de meerwaarde van de revalidatieronde. De vraag van de revalidant nemen we mee in het MDO. Anja

Jij hebt heel veel bereikt met ons team. Onze rol als verpleegkundige in het MDO is nu veel duidelijker. Netty 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Monique Lachniet, Kaderarts Geriatrische Revalidatie en Professional Organizer