Welke dromen heb jij?

Drie stappen voor een compleet ander leven.

In een bekende motivational speach noemt Jim Rohn drie stappen voor een compleet ander leven. De drie stappen die hij benoemt zijn:

1 Studeer

2 Ga aan de slag

3 Volg wat je geleerd hebt.

Wat betekenen deze drie stappen nou eigenlijk?

Als je tevreden bent met je huidige leven en je wilt niets veranderen, dan hoef je niet verder te lezen. Ga gewoon lekker door met genieten! Heb je echter het gevoel dat er meer in zou moeten zitten? Heb je een droom die nog niet is uitgekomen? Wilde je altijd graag een reis maken en is het er niet van gekomen? Wilde je altijd al leren piano spelen of leren pottenbakken met een draaischijf? Heb je gedroomd van dat huis met een tuin? Wilde je graag een hond en leek het nooit het goede moment? Zou je ook graag een huisje op Ibiza willen?

De eerste stap is dat je bedenkt of je het allemaal op zijn beloop wilt laten. Wil je wachten tot je de straatprijs wint bij de postcodeloterij? Viel het jou trouwens ook op hoeveel rode kerststerren er bij jou in de buurt hangen? Allemaal deelnemers aan de postcodeloterij die hopen dat zij binnenkort de gelukkige zijn …

Ga jij zitten wachten tot de lockdown voorbij is voordat je actie onderneemt om die reis naar Mexico te boeken? Hoe lang ga je wachten op dat huis op Ibiza totdat je constateert dat iemand anders je voor was?

Ik heb mijn droomhuis bijna 4 jaar geleden gekocht. Gekocht, niet bijna gekocht! Iemand anders was mij voor, zij hadden mijn droomhuis gekocht. Ik zag het huis op Funda staan en dacht, dat is het! Dat is precies wat ik me altijd had voorgesteld. Een klein huisje, aan het weiland, vlakbij Amsterdam. Met een tuin op het westen. In een rustige buurt in een klein dorpje. Een mooie mediterrane vloer erin en zelfs nog een open haard. Een huis waar ik niet in zou verdwalen als de kinderen het huis uit gaan.

Ik belde de makelaar en hoorde dat het net verkocht was. Ze stelde mij de vraag of ik misschien op de wachtlijst wilde. Wachtlijst? Gaat een verkoop dan wel eens niet door??? Ja hoor, anders zouden we geen wachtlijst maken. Ik schreef de datum in mijn agenda en telde er 2 maanden bij op. De termijn dat de meeste koopcontracten opnemen om de financiering rond te krijgen. In wat deed ik in de tussentijd? Ik liet aan iedereen zien dat ik mijn droomhuis had gevonden.

De pagina op Funda is denk ik nog nooit zo vaak bezocht. Kijk hier wil ik wonen. Kijk hoe mooi het uitzicht is! Er staan zelfs schapen voor de deur, die kan ik zien als ik in de keuken sta. Ik zag mezelf al zitten als ik ’s avonds na mijn werk thuiskom. De zon is nog net in de tuin en daar ga ik dan zitten met mijn wijntje. Het voelde gewoon als mijn huis.

In de tussentijd ben ik naar de hypotheekadviseur gegaan en zorgde ik dat alles voor de financieringsaanvraag klaar stond. Toen ik 2 maanden later aan mijn eigen makelaar vroeg om te bellen hoe het ermee stond kregen we te horen dat de financiering die week zou aflopen! Als het op vrijdag niet rond was dan mochten we maandag komen kijken. En zo stond ik op maandag in mijn huis samen met mijn makelaar. We keken elkaar aan en wisten het meteen. Dit is mijn huis! Vijf minuten later hadden we de onderhandeling over de vraagprijs gehad. In mijn auto nog op de parkeerplaats belde ik mijn hypotheekadviseur. Hoeveel tijd had hij nodig om de financiering daadwerkelijk rond te krijgen? Een week zei hij! En dus deden we een bod met de garantie dat de financiering binnen 2 weken rond zou zijn. Uiteraard was de verkoper daar blij mee want ze hadden al 2 maanden tevergeefs gewacht. En dus woon ik nu in dit mooie huis in Broek in Waterland. Schaapjes, koeien en paarden voor de deur. Een heerlijke tuin waar ik ’s avonds als ik uit mijn werk kom mijn dochter zie zitten chillen in de laatste avondzon.

The law of attraction in action!

Kijk nu kun je denken, ja, dat is gewoon geluk. En dat mag je denken. Maar je kunt er ook anders tegenaan kijken. Misschien kun je dan zien dat ik de stappen gezet heb die Jim Rohn bedoelde. Kijk mijn makelaar vertelde mij bijvoorbeeld dat dit soort huizen, de pareltjes, altijd gaan naar mensen die precies weten wat ze willen. Die hun research gedaan hebben en die daardoor sneller kunnen handelen. Kijk dus ook mijn makelaar zei het: study!

Welke stappen zitten er in mijn voorbeeld waar je uit kunt leren?

De eerste stap: research

Research is niet alleen dat je weet hoe de dingen zakelijk gezien werken. Research begint met onderzoeken wat jij zelf heel graag wilt. Duidelijk hebben hoe jouw droomhuis eruitziet in het bovenstaande voorbeeld. Maar als we het hebben over het leren pianospelen dan moet je als het ware weten waarom je dat wilt leren. Is er een bepaald muziekstuk dat je zo geraakt heeft dat je het daarom ook zou willen kunnen? Of was de moeder van je schoolvriendin altijd aan het pianospelen en gaf je dat zo’n geborgen gevoel dat jij dat nu ook wilt kunnen? Wil je zelf heel graag op een podium zitten, al je vrienden uitnodigen voor een huiskamerconcert? Hoe beter je weet waarom je het wilt, hoe levendiger je het voor je ziet, hoe beter het is!

De tweede slag: ga aan de slag

Kijk, ik had kunnen wachten tot de twee maanden voorbij waren voordat ik iets ging doen. Dan had ik dus rustig gewacht tot de makelaar mij zou bellen omdat ik op de wachtlijst stond. En dan zou ik gaan kijken en een bod doen. En pas daarna de hypotheekadviseur vragen om de financiering te regelen.

Maar met mijn kinderlijke geloof en vertrouwen dat dit mijn huis was ging ik superenthousiast aan iedereen laten zien dat ik mijn droomhuis had gevonden. Ook dat is actie! Als je de the law of attraction kent dan zul je herkennen waarom het zo krachtig is om al te geloven dat alles er al is. En omdat ik wist dat ik dit huis wilde kopen kon ik naar mijn hypotheekadviseur. We hadden immers nu een adres, een vraagprijs en konden ook op basis van de foto’s een verbouwingsbudget inbouwen. En daarmee kon hij zijn werk doen en alle benodigde papieren verzamelen. Echt, ik verzin het niet. Toen ik ging kijken op die bewuste maandag lag alles klaar om direct naar de financier gestuurd te worden. Dus dat is de tweede actie die ik had gedaan.

De derde actie die ik had genomen is dat ik met mezelf had afgesproken op welke datum ik de verkopende makelaar zou bellen. De datum stond in mijn agenda. Ik weet het nog goed, tweede week van januari 2017.

De derde stap: volg wat je geleerd hebt dat werkt

Misschien weet je een beetje hoe het werkt in de huizenbusiness. Er zit in de verkoop ook altijd een gunfactor. Dus ik liet in de tweede week van januari mijn makelaar bellen naar de verkopende partij. Ik liet hem voor mij werken. Hij kende de procedure als een financiering niet is rondgekomen. Er schijnt namelijk een wettelijke grondslag te zijn die aangeeft onder welke omstandigheden de verkoper een beter bod mag accepteren. Ik vertrouwde op mijn makelaar dat hij wist hoe het spelletje gespeeld moet worden.

Ga dus niet proberen om zelf de regels van het spel te veranderen. Als je een hond koopt en je wilt graag dat hij zo snel mogelijk zindelijk wordt dan zoek je in stap 1 uit welke hond het beste past bij jouw wensen en jouw woonsituatie. Je gaat uitzoeken of je zo’n hond het beste als een pup kunt kopen of dat je die uit het asiel wilt halen. In stap 2 kom je in actie. Je gaat kijken waar je die pup kunt vinden. En in de tussentijd ga je leren hoe je deze pup moet opvoeden. Als je dan in stap 3 uiteindelijk je mooie lieve wollige golden retriever mag ophalen dan weet je hoe je die zindelijk kunt trainen. En dan kun je natuurlijk het beste de lessen volgen die ervaren hondenopvoeders je geleerd hebben. Als je denkt dat jij het wel sneller kunt bereiken en het op je eigen manier gaat doen dan is de kans heel groot dat je teleurgesteld raakt. En dus is stap drie dat je de wijze lessen die je bestudeerd hebt ook daadwerkelijk uitvoert. En dan staat succes op je deurmat!

Heb ik je kunnen overtuigen dat wachten op het lot niet de meeste succesvolle manier is om je dromen te laten uitkomen?

Laat je me weten welke dromen jij hebt? Stuur me hier een bericht.

PEP therapie bruikbaar in de GRZ?

Een patiënte op onze revalidatie afdeling vertelde dat één van de dingen waar zij aan merkt dat het slechter gaat is dat zij haar sputum dan niet meer goed kan ophoesten. Ze vertelde


Lees verder

Laat je inspireren!

Ik schreef al eerder over een inspirerende fysiotherapeut uit New York. In zijn fysiotherapiepraktijk combineert hij longrevalidatie met een vrolijke kleurrijke omgeving waarin kunst een belangrijke rol speelt. Omdat hij zijn kennis en ervaring breder beschikbaar wil stellen 


Lees verder

Schoenen kopen in San Jeronimo

Leven en werken in de ouderenzorg in Peru. Ik wiebel steeds heen en weer tussen de toeristische attracties en het werkelijke leven in een buitenwijk van Cusco.


Lees verder

Spreekuur in Peru

Belevenissen vanuit mijn eigen spreekuur in een dagcentrum voor ouderen in een buitenwijk van Cusco. 
Lees verder

COPD in Peru

Zoals jullie weten heb ik een passie voor COPD revalidatie. Hier in Peru zie je heel veel COPD. Dat heet hier EPOC (enfermedad pulmonar obstructiva crónica). Wat mij opviel is


Lees verder

Kleren maken de man

De mensen in Cusco zeggen van zichzelf dat ze net een uit zijn. 's Ochtends moet je veel lagen kleding aan vanwege de kou. In de loop van de dag wordt het warmer en ben je heel blij als je een laagje kunt uittrekken. Ook ik verander langzamerhand in een michelinpoppetje ...


Lees verder

COPD training

In april 2019 zijn de eerste pilotcursisten gestart met de COPD e-course.

 


Lees verder

Zorgpad COPD

Wist jij dat COPD op de ranglijst van ziektelast hoger scoort dan dementie? En dat terwijl dementie voor veel mensen echt een schrikbeeld is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat longrevalidatie helpt! Wil je meer weten over longrevalidatie in het verpleeghuis? Lees dan dit artikel waarin ik je meeneem in wat jij als medisch behandelaar op de GRZ afdeling kunt betekenen voor de COPD revalidant.


Lees verder

Je hebt altijd een keuze

Groots en meeslepend leven. Dat was een droom die ik had toen ik jong was.
Lees verder

Moeiteloos Opruimen

Wil jij de rest van jouw leven meer tijd voor jezelf en voor de leuke dingen in het leven? HET KAN!

Moeiteloos Opruimen, een methode die simpel, gemakkelijk te leren en doeltreffend is. In 7 dagen, waarin jij dagelijks een opdracht ontvangt, ontdek jij het geheim. Een serie opdrachten die je thuis of op je werk uitvoert en waarin je ongemerkt je manier van opruimen automatiseert. Ik bied je daarbij de mogelijkheid om persoonlijk advies te vragen.

Je kunt Moeiteloos Opruimen gratis bij mij aanvragen.


Lees verder

Discipline of automatisme

Is Moeiteloos Opruimen discipline? Of het aanleren van een automatisme? Wat is het verschil tussen discipline en automatisme eigenlijk.
Lees verder

To do or not to do

Marie Kondo. Minimaliseren. Less is more. Er zijn net zo veel methodes als er organizers zijn. En meer boeken over het onderwerp dan een mens in zijn leven kan lezen. “Learn from the expert” zegt Brian Tracy. Heel verfrissend vind ik het boek The Power of doing less.
Lees verder

Organizer Mo

"De spullen rukken op!" 

Brigitte Kaandorp


Lees verder