Waarom is niemand op zijn kamer?

Je bent specialist ouderengeneeskunde op een GRZ-afdeling. Je werkt hartstikke hard. Het lijkt wel alsof je steeds meer werk krijgt. Deze week had je elke dag twee opnames. Daar gaat al drie uur van je dag! Tel daar je dagelijkse visite, ontslagrecepten, ontslagbrieven en gesprekken bij op. Je dag vliegt voorbij. En als alles nou altijd even soepel zou verlopen. Dan zou je misschien in 8 uur klaar zijn.

Je begint ’s ochtends aan je visite. Je moet eerst op zoek naar de afdelingsagenda. Waar is dat ding toch? Dan maar een verpleegkundige. Die zijn natuurlijk ook druk, dus je krijgt een veeg uit de pan, want zij zijn nog niet eens klaar met de ochtendzorg en eigenlijk word je pas om 10 uur verwacht op de afdeling. Kom je met je goeie fatsoen dat je de visite graag wilde voorbereiden zodat het straks beter verloopt.
Vervolgens zitten je patiënten bij de therapie en dus loop je van hot naar her en weer terug. Dus wat in een spreekkamer misschien achter elkaar door had gekund, kost je hier al gauw 10-20 minuten extra.

Wat een ergernis!

Op deze manier gaat het je niet lukken om je werk op tijd af te krijgen. En dat zou wel eens kunnen betekenen dat je wéér keuzes moet maken. Je laat een ontslagbrief liggen, je kunt niet alle patiënten van de visite lijst zien of je moet je mailbox vandaag maar negeren.
Wat kies jij?

En het vervelende is dat op zo’n dag niet alleen de logistieke problemen je in de weg zitten. Je gaat je irriteren. Je laat je frustratie merken. Misschien moet je even je hart luchten bij een collega. Of je moppert tegen een therapeut. En als je emmer erg vol zit dan schiet je misschien wel uit je slof tegen een patiënt.

Op sommige GRZ afdelingen wordt gewerkt met planners. Dan kan er in de agenda gezien worden wanneer de patiënt tijd heeft voor de dokter. Maar wat ik vaak zie is dat er voor allerlei disciplines wordt gepland maar juist niet voor jou! En dus blijf je achter de feiten aanlopen.

Een mooie oplossing voor deze situatie is het organiseren van een spreekuur. In plaats van dat jij langs de patiënten loopt waardoor je steeds in de knel komt met afspraken van disciplines komen de patiënten bij jou. Inclusief de wachtkamer!

Hoe gaat zo'n spreekuur in zijn werk?

Je regelt een ruimte, bij voorkeur op de afdeling. Deze ruimte is ingericht als een dokterskamer dus met een onderzoeksbank zodat je op die kamer ook lichamelijk onderzoek kunt uitvoeren. 

Je werkt met een agenda waarin jouw patiënten een afspraak krijgen. Wie die afspraken inplant kun je binnen jouw organisatie afspreken. Je kunt dat zelf doen, het medisch secretariaat of de eerst verantwoordelijke verpleegkundige van je afdeling. Denk bij het organiseren van je agenda aan reguliere consulten bij een medische vraag maar ook aan spoedconsulten. Net zoals dat op een polikliniek in het ziekenhuis gebeurt.

Wat je verder nog nodig hebt is een wachtkamer. Zorg dat jouw patiënten weten dat ze op tijd in de wachtkamer aanwezig moeten zijn. Zo hoef je nooit meer naar je revalidant op zoek. 

Een spreekuur op een revalidatie afdeling past heel goed bij de ontslaggerichte visie. In het ziekenhuis komt de dokter langs op zaal. Thuis moet je weer zelf de huisarts benaderen en naar de praktijk. Op de revalidatie kunnen de patiënten alvast weer wennen aan de situatie zoals ze die straks thuis weer moeten kunnen. Maar dan op kleinere schaal en met enige ondersteuning vanuit de afdeling.


Heb jij wel eens geprobeerd om je visite te veranderen in een spreekuur?
Hoe was je ervaring?
Waar liep je tegenaan?


Misschien heb je het geprobeerd en denk je, voor mij werkt dat niet.
Dan vind je het wellicht fijn om eens samen met mij te kijken waar bij jou de mogelijkheden zitten om je visite prettiger en gestroomlijnder te laten verlopen.

Ik geef drie vet waardevolle gratis online sessies weg. In die sessie kun je mij een situatie uit je dagelijkse werk voorleggen. Je vraag moet te maken hebben met het organiseren van je werk, je taken of je tijd. Of met het ervaren van een hoge werkdruk of je administratie. In 45 minuten bespreken waar jij tegenaan loopt en wat je daaraan kunt doen. Ik geef je minimaal drie praktische adviezen die je direct kunt toepassen.

Geef je snel op want ik heb maar drie plaatsen en vol is vol!

Wil jij gebruik maken van deze kans? Stuur me dan via deze knop een bericht of stuur een mail naar monique@mo-factor.nl

 

Een hippie met structuur, kan dat?

In mijn hoofd ben ik een hippie. Het leven moet een feestje zijn. No pressure. Doen wat ik op dit moment fijn vind. Een Spaanse hippie bij voorkeur. Dus mañana mañana. Tranquila!

Lees hier hoe ik toch mijn gedrag veranderde. En daarmee juist wél de rust vond om te leven zoals ik wil.

 


Lees verder

Ontplofte mailbox

Doordat ik de afgelopen weken mijn vaste uurtje had overgeslagen had ik vandaag een berg aan mail te verwerken. Ik merkte dat ik me daardoor onrustig begon te voelen. Ik had mezelf er vandaag een uur voor gegeven maar het leek niet te gaan lukken om het binnen die tijd allemaal te verwerken. Ik voelde dat ik daardoor geprikkeld raakte. In mijn hoofd switchte ik steeds tussen de inhoud van de mail en de vraag hoe ik zorg dat ik dit afkrijg.

Ontploft jouw mailbox als je er een paar dagen niet naar gekeken hebt?
Heb je ook net vakantie genomen en zakt de moed je in de schoenen als je ziet dat je 900 nieuwe berichten hebt?
Lees dan deze blog waarin ik je uitleg hoe ik daar iets op bedacht heb.

 


Lees verder

Kies jij voor structuur of voor stress?

Verenso heeft normen voor formatie. Die normen geven een richting. Maar ze zijn niet absoluut. De werkdruk die je ervaart hangt niet alleen maar samen met je werkpakket. Zowel persoonlijke als omgevingsfactoren spelen een rol. En hoe jij daarmee omgaat.


Lees verder

Een simpele manier om je bureau opgeruimd te houden.

Op mijn eerste werkdag word ik ontvangen op de artsenkamer. Het leek alsof er een aardbeving was geweest. Ik zal dat moment nooit vergeten. Wat doe je op zo'n moment? Net doen alsof je gek bent? Opstaan en weggaan? De leidinggevende bellen en vragen of ze je misschien als organizer willen inzetten in plaats van als arts?

Lees hier wat ik deed ...


Lees verder

I am calm

Het internet is traag. Je moet 100 x inloggen.

Je krijgt een hopeloos ouderwetse tablet.

En er wordt bezuinigd op het dossier waardoor je eindeloos moet klikken voor je bent waar je moet zijn.

Hans Rode heeft gelijk! Als ik instort ligt het zeker aan het systeem!

 


Lees verder

Weet jij waar Diana is?

Je komt op de afgesproken tijd op je afdeling. Het is tijd voor de wekelijkse visite. Maar de verzorging is niet in de teampost. Je vraagt je af wat je nu het beste kunt doen. Zonder de verzorging beginnen? Zoeken waar de contactverzorgende is? Een kop koffie pakken en jezelf een rustmomentje gunnen?

Op een goede dag zou je waarschijnlijk voor de laatste optie kiezen. Een relaxte dag heeft wel ruimte voor een ontspannen oplossing. Maar vandaag drukt je to-do lijst op je agenda. Je hebt al weinig tijd voor de visite want er komt straks nog een opname en je moet ook waarnemen op een andere afdeling. Zo kun je toch niet werken! Je loopt meteen al uit.


Lees verder

Niet wéér mevrouw de Waard!

Je komt op de afdeling voor je wekelijkse visite en je kijkt in de agenda. Je hoopt maar dat het vandaag een beetje snel gaat want je moet ook nog waarnemen op de revalidatie en daar komt om 11:30 uur een opname.

 

 


Lees verder

En toen moest ik leren nee zeggen ...

Toen ik jonge kinderen had moest ik op tijd naar huis van mijn werk om de kinderen op te halen bij de opvang. En als je weet dat je kinderen echt opgehaald moeten worden omdat de opvang dicht gaat, dan zorg je wel dat je op tijd bent.

Wat motiveert jou om op tijd naar huis te gaan van je werk?


Lees verder

Wonden genezen ondanks wat wij eraan doen ...

Toen ik jong was en ongebonden ging het allemaal prima. Maar toen ik een gezin had met twee jonge kinderen werd het anders. Die moesten opgehaald worden van de naschoolse opvang. Naar zwemles brengen. Koken, afruimen. Kinderen naar bed brengen. Lunchpakketjes en gymtassen. Je kent het wel.

En dan na 21 uur nog vergaderstukken lezen. Bek af was ik. Ik had continu het gevoel dat ik te veel ballen in de lucht moest houden. Maar ja, ik was een sterke vrouw. Das schaffen wir! En door!


Lees verder

De nectarine.

"Dit is echt een GRZ-patiënt."  "Nee, ELV want hij mag nog niet belasten." Een verhaal over de nectarine, pruim of perzik?


Lees verder

Durf jij te kiezen?

Kiezen we doen het allemaal. De ene persoon heeft er meer moeite mee dan de andere. Sommige mensen kunnen snel beslissen en blijven dan bij hun besluit. Andere mensen twijfelen langer en vinden het daarna moeilijk om zeker te weten dat ze een goede beslissing hebben genomen. In de geriatrische revalidatie hebben we dagelijks te maken met het maken van keuzes. Onze revalidanten hebben als kenmerkende factor dat zij veel problemen ervaren op meerdere domeinen en tegelijkertijd hebben zij een verminderde leer-of trainbaarheid. Soms leidt dat maken van keuzes tot verschillende inzichten en discussies in het MDO. Want in dat overleg zijn we gewend om af te spreken wat we gaan doen. Hoe bereiken succesvolle mensen hun doelen en wat kunnen wij daarvan leren in de GRZ?

 


Lees verder

“U kunt naar huis.” “Ik dacht het niet.”

Omgaan met verschil van inzicht. Patiënten die "uitgerevalideerd zijn" en toch niet naar huis kunnen. Sommige organisaties hebben zelfs een hoteltarief voor als de patiënt weigert naar huis te gaan.


Lees verder

Ambulante revalidatie

Een prachtig winstpunt van onze DBC-financiering. Thuis revalideren onder supervisie van de specialist ouderengeneeskunde.
Lees verder

Revalidatieprognose

Op de revalidatieafdeling waar ik tijdens mijn kaderopleiding werkte hadden wij afspraken gemaakt waar we in de intakefase aandacht aan zouden besteden. Met meetinstrumenten en vragenlijsten. En hoe dat in het revalidatiebehandelplan moest terugkomen. Hiertoe gestimuleerd door een opdracht uit de kaderopleiding.
Lees verder

Het MDO

Op weg naar huis

Heb jij ook wel eens het gevoel dat het schip al is uitgevaren zonder dat de bestemming is bepaald?


Lees verder