Laat je inspireren!

Ik schreef al eerder over een inspirerende fysiotherapeut uit New York. In zijn fysiotherapiepraktijk combineert hij longrevalidatie met een vrolijke kleurrijke omgeving waarin kunst een belangrijke rol speelt. Omdat hij zijn kennis en ervaring breder beschikbaar wil stellen heeft hij nu een stichting opgericht over COPD revalidatie en zelfmanagement.

Noah Greenspan is een bekende fysiotherapeut uit New York die gespecialiseerd is in therapie voor mensen met longproblemen. Hij heeft een stichting opgericht die gratis informatie deelt over COPD, longfibrose en pulmonale hypertensie. Al zijn werk van de afgelopen 28 jaar is nu gratis op één plaats beschikbaar gesteld. Van webinars, e-boeken tot een 42 dagen durende online longrevalidatie bootcamp. Hij biedt zijn materiaal nu gratis aan omdat het ook beschikbaar moet zijn voor mensen die weinig geld hebben.

Noah heeft meer dan 100.000 trainingssessies verzorgd voor long- en hartpatiënten. Zijn ervaring is dat er te veel gefocust wordt op medicatie en protocollaire behandelingen. Hij zegt dat veel mensen door goed te eten, meer te bewegen en goed om te gaan met stress en angst al een belangrijke verbetering in hun conditie kunnen bewerkstelligen.

Door de ontwikkeling van telehealth en nieuwe manieren om de gezondheidszorg te organiseren krijgen patiënten eerder minder begeleiding dan meer. Er is een groot tekort aan longrevalidatie mogelijkheden.

De nieuwe stichting wil naast het gratis verstrekken van informatie en trainingsadviezen ook wetenschappelijk onderzoek doen om aan te tonen dat haar inspanningen effect heeft op de gezondheid van longpatiënten. Longarts Robert Kaner, ook verbonden aan de stichting, vertelt dat we uit ervaring weten dat longrevalidatie zinvol is maar het wetenschappelijk onderzoek hiernaar is schaars.

De foundation geeft de komende tijd ook nieuwe informatieve webinars. Op 12 februari over longtransplantatie en op 19 februari over pallatieve zorg. Je vindt de stichting op deze pagina:

https://pulmonarywellness.org

Ik hou de pagina in de gaten en hou jullie op de hoogte!

Welke dromen heb jij?

Drie stappen voor een compleet ander leven.

In een bekende motivational speach noemt Jim Rohn drie stappen voor een compleet ander leven. De drie stappen die hij benoemt zijn:

1 Studeer

2 Ga aan de slag

3 Volg wat je geleerd hebt.

Wat betekenen deze drie stappen nou eigenlijk?


Lees verder

PEP therapie bruikbaar in de GRZ?

Een patiënte op onze revalidatie afdeling vertelde dat één van de dingen waar zij aan merkt dat het slechter gaat is dat zij haar sputum dan niet meer goed kan ophoesten. Ze vertelde


Lees verder

Schoenen kopen in San Jeronimo

Leven en werken in de ouderenzorg in Peru. Ik wiebel steeds heen en weer tussen de toeristische attracties en het werkelijke leven in een buitenwijk van Cusco.


Lees verder

Spreekuur in Peru

Belevenissen vanuit mijn eigen spreekuur in een dagcentrum voor ouderen in een buitenwijk van Cusco. 
Lees verder

COPD in Peru

Zoals jullie weten heb ik een passie voor COPD revalidatie. Hier in Peru zie je heel veel COPD. Dat heet hier EPOC (enfermedad pulmonar obstructiva crónica). Wat mij opviel is


Lees verder

Kleren maken de man

De mensen in Cusco zeggen van zichzelf dat ze net een uit zijn. 's Ochtends moet je veel lagen kleding aan vanwege de kou. In de loop van de dag wordt het warmer en ben je heel blij als je een laagje kunt uittrekken. Ook ik verander langzamerhand in een michelinpoppetje ...


Lees verder

COPD training

In april 2019 zijn de eerste pilotcursisten gestart met de COPD e-course.

 


Lees verder

Zorgpad COPD

Wist jij dat COPD op de ranglijst van ziektelast hoger scoort dan dementie? En dat terwijl dementie voor veel mensen echt een schrikbeeld is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat longrevalidatie helpt! Wil je meer weten over longrevalidatie in het verpleeghuis? Lees dan dit artikel waarin ik je meeneem in wat jij als medisch behandelaar op de GRZ afdeling kunt betekenen voor de COPD revalidant.


Lees verder

Je hebt altijd een keuze

Groots en meeslepend leven. Dat was een droom die ik had toen ik jong was.
Lees verder

Moeiteloos Opruimen

Wil jij de rest van jouw leven meer tijd voor jezelf en voor de leuke dingen in het leven? HET KAN!

Moeiteloos Opruimen, een methode die simpel, gemakkelijk te leren en doeltreffend is. In 7 dagen, waarin jij dagelijks een opdracht ontvangt, ontdek jij het geheim. Een serie opdrachten die je thuis of op je werk uitvoert en waarin je ongemerkt je manier van opruimen automatiseert. Ik bied je daarbij de mogelijkheid om persoonlijk advies te vragen.

Je kunt Moeiteloos Opruimen gratis bij mij aanvragen.


Lees verder

Discipline of automatisme

Is Moeiteloos Opruimen discipline? Of het aanleren van een automatisme? Wat is het verschil tussen discipline en automatisme eigenlijk.
Lees verder

To do or not to do

Marie Kondo. Minimaliseren. Less is more. Er zijn net zo veel methodes als er organizers zijn. En meer boeken over het onderwerp dan een mens in zijn leven kan lezen. “Learn from the expert” zegt Brian Tracy. Heel verfrissend vind ik het boek The Power of doing less.
Lees verder

Organizer Mo

"De spullen rukken op!" 

Brigitte Kaandorp


Lees verder