Online

Organiseren, we doen het allemaal. Thuis, op het werk, met ons gezin, als mantelzorger. De Mo-Factor geeft in korte artikelen bruikbare informatie, voorzien van tips om zelf mee aan de slag te gaan. Voor elk wat wils! Je vindt hier tevens een schat aan informatie over organiseren in de Geriatrische Revalidatie, ook weer aangevuld met praktische tips, checklists en voorbeelden die direct toepasbaar zijn. 

Een groot deel van deze waardevolle kennisbank wordt gratis aangeboden. Vragen en reacties zijn welkom. De Online omgeving is dynamisch van opzet. Er komt steeds nieuwe informatie bij. Ik laat mij inspireren door situaties die ik tegenkom bij mijn klanten en door vragen van mijn publiek. Wil jij iets weten en kun je het niet vinden? Stuur dan een mail naar monique@mo-factor.nl of stuur een bericht     .


Mo-Factor Online

Wat wil jij opruimen?

Veel mensen zien het bijhouden van hun huis als een noodzakelijk kwaad. Hoe dat komt? Ze weten niet hoe fijn het is om op te ruimen! 

Lees verder

Organizer Mo

Herken je deze zin van Brigitte Kaandorp? "Ik wil niemand bang maken hoor. Maar de spullen rukken op!"

Lees verder

Multidisciplinair Organiseren

Professional Organizing in de GRZ

De Geriatrische Revalidatiezorg professionaliseert. Dit vraagt van behandelaren dat zij zich ontwikkelen.  Zowel in hun eigen vakgebied, zoals bijvoorbeeld het gebruik van meetinstrumenten als op het gebied van organiseren. De Mo-Factor biedt hierin ondersteuning.

Lees verder

“U kunt naar huis.” “Ik dacht het niet.”

Omgaan met verschil van inzicht.

Elke behandelaar in de revalidatie heeft ze wel. Voorbeelden van patiënten die uitgerevalideerd waren en toch niet naar huis te krijgen waren. Sommige revalidatieafdelingen hebben zelfs een hoteltarief voor als de patiënt klaar is met revalideren en weigert naar huis te gaan. In het verleden kwam dit ook voor. Maar toen was er veel minder druk om zo snel mogelijk te ontslaan. En dus kreeg de patiënt dan nog wat extra tijd. Door de DBC-structuur wordt van de revalidatieteams een andere benadering gevraagd.

Lees verder

Artikelen opvragen

Klik op "lees verder" voor een overzicht van beschikbare artikelen.

Lees verder