Online

Organiseren, we doen het allemaal. Thuis, op het werk, met ons gezin, als mantelzorger. De Mo-Factor geeft in korte artikelen bruikbare informatie, voorzien van tips om zelf mee aan de slag te gaan. Voor elk wat wils! Je vindt hier tevens een schat aan informatie over organiseren in de Geriatrische Revalidatie, ook weer aangevuld met praktische tips, checklists en voorbeelden die direct toepasbaar zijn. 

Een groot deel van deze waardevolle kennisbank wordt gratis aangeboden. Vragen en reacties zijn welkom. De Online omgeving is dynamisch van opzet. Er komt steeds nieuwe informatie bij. Ik laat mij inspireren door situaties die ik tegenkom bij mijn klanten en door vragen van mijn publiek. Wil jij iets weten en kun je het niet vinden? Stuur dan een mail naar monique@mo-factor.nl of stuur een bericht     .


Mo-Factor Online

Je hebt altijd een keuze

Groots en meeslepend leven. Dat was een droom die ik had toen ik jong was.

Lees verder

Moeiteloos Opruimen

Wil jij de rest van jouw leven meer tijd voor jezelf en voor de leuke dingen in het leven? HET KAN!

Moeiteloos Opruimen, een methode die simpel, gemakkelijk te leren en doeltreffend is. In 7 dagen, waarin jij dagelijks een opdracht ontvangt, ontdek jij het geheim. Een serie opdrachten die je thuis of op je werk uitvoert en waarin je ongemerkt je manier van opruimen automatiseert. Ik bied je daarbij de mogelijkheid om persoonlijk advies te vragen.

Je kunt Moeiteloos Opruimen gratis bij mij aanvragen.

Lees verder

Discipline of automatisme

Is Moeiteloos Opruimen discipline? Of het aanleren van een automatisme? Wat is het verschil tussen discipline en automatisme eigenlijk.

Lees verder

Organizer Mo

"De spullen rukken op!" 

Brigitte Kaandorp

Lees verder

Multidisciplinair Organiseren

De nectarine.

"Dit is echt een GRZ-patiënt."  "Nee, ELV want hij mag nog niet belasten." Een verhaal over de nectarine, pruim of perzik?

Lees verder

“U kunt naar huis.” “Ik dacht het niet.”

Omgaan met verschil van inzicht.

Patiënten die "uitgerevalideerd zijn" en toch niet naar huis kunnen. Sommige organisaties hebben zelfs een hoteltarief voor als de patiënt weigert naar huis te gaan.

Lees verder

Ambulante revalidatie

Een prachtig winstpunt van onze DBC-financiering. Thuis revalideren onder supervisie van de specialist ouderengeneeskunde.

Lees verder

Revalidatieprognose

Op de revalidatieafdeling waar ik tijdens mijn kaderopleiding werkte hadden wij afspraken gemaakt waar we in de intakefase aandacht aan zouden besteden. Met meetinstrumenten en vragenlijsten. En hoe dat in het revalidatiebehandelplan moest terugkomen. Hiertoe gestimuleerd door een opdracht uit de kaderopleiding.

Lees verder

Professional Organizing in de GRZ

De Geriatrische Revalidatiezorg professionaliseert. Dit vraagt van behandelaren dat zij zich ontwikkelen.  Zowel in hun eigen vakgebied, zoals bijvoorbeeld het gebruik van meetinstrumenten als op het gebied van organiseren. De Mo-Factor biedt hierin ondersteuning.

Lees verder

Artikelen opvragen

Klik op "lees verder" voor een overzicht van beschikbare artikelen.

Lees verder