Stress

 

Jullie werken al een tijd met onderbezetting. Het vinden van een nieuwe collega blijkt moeilijker dan gedacht. Daardoor lopen jullie allemaal een stapje harder dan zou moeten. Een extra afdeling erbij. Meer diensten. Vaker waarnemen overdag. Voor een korte periode gaat dat wel. Maar als het langer gaat duren raken er mensen overbelast. Als maar niemand uitvalt... 

Is dit een herkenbare situatie? Kijk dan verder bij werkwijze.

Werkwijze

Mijn ondersteuning bestaat meestal uit één of twee dagen per week aanwezig zijn op locatie. Soms neem ik een deel van de revalidatieafdeling over. Zorg ik voor supervisie en coaching van de basisarts en verpleegkundig specialist. Kijken waar de schoen wringt. Samen met jullie zoeken naar andere manieren van organiseren. Want dat is mijn kracht. Ik zie altijd mogelijkheden!

Wil je eens kennismaken? Lees door bij  advies.

 

Advies

Op basis van een oriënterend gesprek stel ik een offerte op. Ik hecht er aan dat er in die offerte ook doelen worden afgesproken. Zodat jouw werkgever en het revalidatieteam weten wat ik kom doen. Hoe lang ik blijf en onder welke voorwaarden. Zodra de handtekening is gezet kan mijn inzet starten. En dat kan soms heel snel gaan.

Kijk snel bij de 1e stap!

Zet de 1e stap

Laat je werkgever contact met mij opnemen. Geen woorden maar daden!

Bel mij op  06-81603416, stuur een what's app   of mail naar monique@mo-factor.nl

 

 

Plannen is de toekomst naar het heden halen. Zodat je er nu iets aan kunt doen.