5 tips zodat jouw COPD revalidatie soepel gaat verlopen.

 

Herken jij dit:

Een COPD patiënt komt binnen op je revalidatieafdeling. Hij is blij dat hij uit het ziekenhuis is. Nu wordt het tijd om op te knappen. De verpleging staat klaar om de zelfzorg te trainen en de fysiotherapeut wil de conditie testen. Maar dan valt het toch tegen. De patiënt is benauwd bij elke inspanning en door alle activiteiten op de revalidatieafdeling valt het nu pas op dat de COPD nog niet stabiel genoeg is om te revalideren. De fysiotherapeut vraagt je wat hij met deze patiënt aanmoet. De verzorging zet meneer bijna elke dag op je visitelijst. 

COPD revalidatie lijkt in veel aspecten niet op de andere doelgroepen die we zien op de GRZ. Dat komt doordat bij deze categorie revalidanten de belangrijkste revalidatievraag niet op het niveau van zelfzorg en mobiliteit ligt. Een patiënt die net in het ziekenhuis opgenomen is geweest voor een exacerbatie COPD heeft een andere behoefte en daardoor ook een andere aanpak nodig. In dit e-boek lees je daarover meer.

Door de COPD revalidant anders te benaderen ontstaat er een revalidatieklimaat waarin ruimte komt voor de zaken die voor deze groep patiënten belangrijk is. 

Wil jij weten hoe?

Bestel dit waardevolle e-boek en kom in 5 stappen naar een goed afgestemd revalidatieplan. Klik op JA, ik begin NU  je kunt direct starten.

Ja, ik begin NU!

 

  • Dankbare COPD patiënten.
  • "Eindelijk een arts die snapt waar het om gaat."
  • Een patiënt die merkt dat hij vooruit gaat.
  • Geïnspireerde teamleden die weten waar de focus ligt.